Finnmarksposten: Følger forfatterdrømmen

Finnmarksposten skrev en artikkel om «Ulvene» og om meg.

Finnmarksposten har kanskje ikke et nasjonalt publikum, men de er de første som skriver om Ulvene, og det er jeg kjempetakknemlig for, men dette er bare begynnelsen.

Artikkelen kan leses her i Finnmarksposten: Følger forfatterdrømmen,
eller du kan lese her:


Følger forfatterdrømmen

Av Randi Iren Olsen

Kjøllefjordingen Rolf Mollvik følger sin forfatterdrøm og kommer nå med en ny spenningsserie.

IT-ekspert følger nå drømmen om å være forfatter: Finnmarking skriver «Ulvene» - spenningsserie om militær aktivitet og intriger i nord Rolf Mollvik (54), født i Kjøllefjord, er IT-eksperten som vendte en karriere i data ryggen, og nå følger drømmen om å bli spenningsforfatter.

I disse dager lanserer han nettstedet https://ulvene.online med smakebiter fra første bind i det som skal bli en serie med spenningshistorier omkring militær virksomhet i Finnmark og Nord-Norge.

Nyere militærhistorie Mollvik har studert nyere militærhistorie i nordområdene, og har kommet over historier som kan danne grunnlag for mange spenningsromaner, mener han.

– En forfatter står jo fritt til å dikte, men det bør i denne genren samtidig være realistisk. Dette er underholdning, spenning med lokalkoloritt og internasjonale aktører. Journalist fra Finnmark I serien «Ulvene» møter vi journalisten Eva Mikalsen i nettmagasinet Barents Fremtid i Vadsø som kommer over militære dokumenter hun ikke helt skjønner hva betyr.

Utforskningen av dette sporet fører henne til spennende oppdagelser og intriger om forholdet mellom Norge og Sovjetunionen.

Drømmen om å skrive
-Da jeg drev med data holdt jeg på å kveles av stress og mas. Når jeg skriver er det som å puste fritt igjen. Jeg ødela mye av helsa mi og arbeidsmotivasjonen på å være dataekspert, med skrivinga er motivasjonen tilbake for fullt, sier Mollvik.

Nye tider i bokbransjen
Mollvik har planer om at hele serien av bøker skal publiseres på engelsk på nett, men sier at den også vil finnes i norske bokhandler.

– Bokbransjen er i endring, og man må tenke nytt. Vi starter nok ganske tradisjonelt med en utgivelse på papir og nett samtidig, også rettet mot det norske markedet. Jeg har ikke presentert serien for noe norsk forlag ennå, men har kontakter i utlandet med opplegg klart for både markedsføring og publisering, sier Mollvik.


Takk til Randi Iren Olsen

Artikkelen er publisert i Finnmarksposten den 02. mai 2018.
Footer top grey line 960x15
Footer end 960x10
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram